Navigatie menu
zoeken
In de 3 Krone; Waterlelies in de grachten
In de 3 Krone; Waterlelies in de grachten
 BUURTHUIS OUDEGRACHT  In de 3 Korne; Waterlelies in de grachten

Bewoner Peter Rombouts doet regelmatig verslag vanuit Buurthuis In de 3 Krone aan de Oudegracht 227

Eind november vorig jaar was er een avond in het buurthuis In de 3 Krone over de natuur in de stad.

Toen vertelden enkele actieve mensen die bezig zijn met het project "buurtnatuur 030" over   hun plan om ook de singels en de grachten te gaan 'vergroenen'. Het is hun bedoeling om in het voor jaar 30 witte waterlelies te gaan planten in de grachten.

Vooral Ben Nijssen vertelde er over met veel enthousiasme 'Om de jonge planten te beschermen planten we deze in een mand van wilgentenen. Het lijkt ons leuk om die manden met elkaar te gaan vlechten. We hebben zelf instructies gekregen hoe dit te doen. Diegenen die dit nog nooit hebben gedaan, kunnen we het ook leren.'

Zo ontstond het initiatief om 'mandjes vlechten van wilgentenen' om hierin waterleliebollen in op te kweken en later uit te zetten in de Oudegracht.

Met wie we er ook over praten, iedereen vindt het een heel sympathiek idee om de gracht te verrijken met waterlelies en sommigen hebben zich spontaan opgegeven om mee te doen. We kunnen met 15 mensen genoeg van die mandjes vlechten. Wie mee wil dien kan zich melden bij:

info@vergroeningsingel030.nl

iedereen is van harte welkom op:

TIJD:                  Zondagmiddag 5 februari van 13.00 – 17.00 uur
LOCATIE:            Buurthuis 3 Krone, Oudegracht 227

 

 

Screenshot 2023-01-30 at 21.52.45

Peter Rombouts | 18 januari 2023

We leven toch wel in een heel bijzondere tijd. Ik geef een voorbeeld: wie vrijdagmiddag het buurthuis In de 3 Krone aan de Oudegracht 227 binnenliep zag wel iets buitengewoons.

14 ouderen (tussen de 65 en 80 +) zaten met hun IPad of laptop in kleine groepjes gespannen te luisteren naar een stuk of 7 jongens en meiden (ongeveer 17 jaar). Ze hadden een gesprek over hoe ga je om met je IPhone, tablet,  laptop en dergelijke ‘moderne dingen’. Er hing een heel warme gezellige, ontspannen sfeer.
Kortom: jong en oud gezellig, nuttig en goed bezig met elkaar.

GeluksBV
Hoe kom je nou op zo’n idee om jong en oud zo bij elkaar te brengen? En wie heeft dit verzonnen? Wel eens gehoord van de GeluksBV ? De GeluksBV is een ‘onderneming die dagelijks werkt aan het bruto nationaal geluk’. Dus niet het ‘Bruto Nationaal Product’, want – kort gezegd -  ze vinden geluk belangrijker dan product. En zij hebben dus daarvoor o.a. een plannetje bedacht, dat heet:  ‘de digitale buddies’.

ROC-studenten en ouderen gaan gedurende 10 weken in gesprek met elkaar. Eén keer per week. De jongeren helpen de ouderen met digitale vaardigheden. Die jongeren zitten in hun eerste jaar MBO (sociaal cultureel en zorg), ze doen het vrijwillig, het is niet verplicht. Ze doen zo ervaring op met hoe je een presentatie geeft en iets uitlegt. Je kan zien dat ze het leuk vinden om te doen. De ouderen hebben er trouwens ook lol in.

Misschien, misschien zijn volgend jaar februari weer 10 weken digitale buddies. Als je mee wil doen, kijk dan even op www.buurthuisinde3krone.nl  of loop op de open woensdagmiddag even het buurthuis in: Oudegracht 227. Dan is daar altijd iemand bij wie je kunt informeren.

Laten we het nieuwe jaar 2023 samen beginnen!

Peter Rombouts | 25 december 2022

In het buurthuis In de 3 Krone is er iedere derde zondag van de maand een buurtborrel voor de hele buurt. Dat willen we in het komend jaar voortzetten. De eerste keer is dat op zondag 15 januari. Een mooie middag voor een nieuwjaarsborrel.
In de laatste maanden heeft u misschien wel gemerkt dat er weer behoorlijk veel activiteiten in het buurthuis plaats vinden. Het lijkt er op dat we de corona-tijden nu echt achter ons hebben gelaten. In ieder geval kunnen we weer zonder allerlei beperkingen een jaar tegemoet gaan met veel activiteiten. En daar zijn we blij om.

Wat is nou een goede manier om met zo’n actief jaar van start te gaan? Het antwoord is natuurlijk: een gezamenlijke gezellige borrel! Laten we zondag 15 januari met zoveel mogelijk buurtgenoten bij elkaar komen, een glaasje drinken en een hapje nemen. Je kan dan ook vernemen wat er de komende maanden in het buurthuis In de 3 Krone te doen is.
En . . .  we gaan bij die buurtborrel ook iets samen doen: We organiseren een pubquizz.

Kom dus allemaal, doe gezellig en neem je buren en vrienden mee. 

 

“All I want for Christmas is you!”

Peter Rombouts | 18 december 2022

Ja, dat zongen ze bij de buurtborrel zondag in het buurthuis In de 3 Krone. Zoals altijd op de derde zondag in de maand, was er ook deze zondag weer een buurtborrel in het buurthuis In de 3 Krone. Het was de laatste buurtborrel in 2022. Deze keer viel die samen met de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Maar dat betekende niet dat iedereen thuis was gebleven om op TV naar het voetbal te kijken.

3kornedec2

Wat het is natuurlijk wel zo: De buurtborrel In de 3 Krone heb je iedere maand en wereldkampioenschappen niet.

Toch werd het weer een gezellige boel in het buuthuis. Buiten was het koud en het werd al een beetje glad op de straat door de ijzel, maar binnen in het buurthuis met een glaasje en lekker swingende muziek, werd het al gauw een heel goede sfeer.

3kronedec4

Het leuke van “Songs & Strings” is dat het plezier van het zingen er van af spat! Het heeft iets aanstekelijks. Zeker voor kinderen, die pikken zo’n sfeer direct op! Maar ook de ouderen, hoor. Dus als je eenmaal in de sfeer ben, heb je geen zin meer om snel naar huis te gaan. Alleen de echte voetballiefhebbers gingen na de pauze toch maar even de tweede helft van de finale bekijken. Dat kan natuurlijk ook. Dan heb je toch weer even die gezelligheid gehad en weer even elkaar gezien voor de laatste keer in het jaar.

Volgend jaar gaat het buurthuis weer door met de buurtborrels op de derde zondag in de maand en dan zijn er zeker geen wereldkampioenschappen voetbal.

Tot ziens op de nieuwjaarsbuurtborrel op 15 januari.

 

computerles3kornehoofd

Peter Rombouts | 14 december 2022

Kijk, dit is een foto van het buurthuis In de 3 Krone op de Oudegracht 227.
Vind je dat het er niet uitziet als een buurthuis? Nou, dan ben je niet de enige! Zelfs mensen die heel dicht in de buurt wonen komen er pas na lange tijd achter dat dit de voorgevel van een buurthuis is. Het ziet eruit als een echt grachtenhuis. Maar dat is het niet.

buurthuis-inde3krone-banner[72848] De voorgevel aan de Oudegracht © Peter Rombouts

Dit is een buurthuis en een heel actief en gezellig buurthuis. Want hier gebeuren allerlei activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers uit de buurt en waar jij misschien ook belangstelling voor hebt. Daarom een advies: let eens goed op, als je er weer eens langs loopt. Kijk dan ook even op het grote TV-scherm dat achter het grote raam hangt. Daar vind je informatie over de activiteiten in het buurthuis. Wat je ook kunt doen: kijk eens op de website buurthuisinde3krone.nl

En wat nog beter is: loop een keertje op een woensdagmiddag naar binnen om eens rond te kijken, een praatje te maken of een kopje koffie te drinken.
Iedere woensdagmiddag vrije inloop (van 14.30 – 17.00 uur).
In ieder geval ben je, net als iedereen, ook welkom op De kerstmarkt op zaterdag 17 december van 11 tot 16 uur.
En op de buurtborrel op zondag 18 december van 15 tot 18 uur. Je zal niet de enige zijn. Tot gauw!

3Kronecomputerles2 Computerles © Luuk Huiskes

3Kronecomputerles3 Problemen oplossen in de computer © Luuk Huiskes

3Korneetentje Het maandelijkse buurtetentje © Luuk Huiskes

< naar blogs-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
English Theatre Utrecht
Binnenstad030
In de 3 Krone; Waterlelies in de grachten