Navigatie menu
zoeken
Keldergewelf
Keldergewelf
 BELANGENORGANISATIE  Keldergewelf

Het wervengebied is een van de pareltjes van de stad. Maar de staat van veel werfkelders is slecht. De eigenaar van een kelder in het wervengebied heeft aan drie kanten met de gemeente te maken als buur: door de weg, de werfmuren en de fundering. De bewoners en eigenaren hebben zich verenigt in Keldergewelf. In deze blog vertellen zij over de ontwikkelingen rond de restauratie van het wervengebied.


Irritatie over benoeming wervenmeester

Redactie Keldergewelf | 23 november 2021


De aanstelling een wervenmeester is bij drie comités van keldereigenaren in het verkeerde keelgat geschoten. We zijn verontwaardigd omdat de benoeming van Gerrit Heenck zonder overleg met ons keldereigenaren tot stand is gekomen.

Het is juist dat de gemeente (lees: het programmateam Wervengebied) aanneemt dat bewoners/keldereigenaren van de Oudegracht, (Kromme) Nieuwegracht en Choorstraat een wervenmeester wilden. Echter - een paar maanden geleden is er een gesprek geweest tussen Eelko van den Boogaard (programmamanager Wervengebied), Peter Hustinx en Maarten van den Oever namens respectievelijk het Comité Nieuwegracht en Comité Oudegracht. In dat gesprek werd afgesproken dat in gezamenlijk overleg een wervenmeester zou worden aangesteld. Het programmateam onder leiding van Van den Boogaard heeft echter hierbij kennelijk een eigen koers gekozen en in deze de samenwerking ter zijde gelegd.

De benoeming van deze wervenmeester is volledig eenzijdig tot stand gekomen, dus door de gemeente Utrecht en niet door de keldereigenaren. We hebben grote behoefte aan een onafhankelijke wervenmeester, zeker omdat de relatie tussen de gemeente en de keldereigenaren al geruime tijd niet goed is. We vragen ons af of het arbeidsverleden van Heenck (niet de persoon) daarbij geen struikelpunt wordt. Hij werkte dertien jaar als projectleider/toezichthouder/opzichter voor de gemeente bij waterbouwkundige projecten. De laatste vier jaar hield hij toezicht op het project ‘Herstel wal- en kluismuren op de Nieuwegracht en de Kromme Nieuwegracht.

logo keldergewelf

 

Meer achtergrond?
Belangenorganisatie Keldergewelf
Dossier Binnenstadskrant

< naar blogs-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Wijk C.
Ongezouten Meningen
Keldergewelf