Navigatie menu
zoeken
Licht in de tunnel
Licht in de tunnel
 [ACHTER HET] NIEUWS  Licht in de tunnel
Redactie |
1 maart 2023

In maart gaan de lampen aan en wordt het licht(er) in de tunnel waar nu de bussen de stad inrijden. Op bus/tramstation Utrecht Centraal Centrumzijde komt ook meer licht op de tot nu toe matig verlichte perrons.

De bus- en tramchauffeurs vervoerden de reizigers tot nu toe door een donkere doorgang richting centrum. In de toekomst is dat de tunnel die onder het nog aan te leggen Smakkelaarspark door gaat.

Er was al twee jaar geleden gepland om met name bij perron 3 meer licht aan te brengen. Maar door corona lieten de lampen langer op zich wachten omdat de productie in China stil kwam te liggen. En toen moest er ook nog gepuzzeld worden wanneer het veilig opgehangen kon worden in verband met de bovenleidingen die onder spanning staan.

Nu gaat het gebeuren maar daarvoor moet de dienstregeling van de bussen en trams op de schop. Tijdens vijf weekenden in maart en begin april stoppen er dan ook geen trams en bussen op Utrecht Centraal Centrumzijde; reizigers kunnen in die periode terecht aan de Jaarbeurskant. Plan je reis vooraf via https://u-ov.info/ucc.

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Literatuurmuseum in Magazijn de Zon
Overdracht klokken aan gemeente
Zocherpark verdient beter beleid en beheer