Navigatie menu
zoeken
Catharijnesingel wordt gepimpt
Catharijnesingel wordt gepimpt
 [ACHTER HET] NIEUWS  Catharijnesingel wordt gepimpt
Door de redactie |
BSK 1, 2022

Het stuk Catharijnesingel tussen Bartholomeusbrug en Moreelsepark is op de schop. Niet het water, maar de weg wordt aangepakt. Rond de zomer is het klaar. Maar na de zomer volgt nog het stuk tussen de Marga Klompébrug en de traverse van Hoog Catharijne. De Catharijnesingel Zuid 2.0 is pas eind dit jaar of begin 2023 echt klaar.

De gemeente legt voetpaden aan, waardoor wandelaars tussen de Marga Klompébrug en de Bartholomeusbrug bovenlangs de (herstelde) singel kunnen lopen. Daar komen bomen terug. Langs de Inktpotkant van het water komen ouderwetse lantaarnpalen zoals verder langs de singel staan. De weg wordt een 30-kilometerzone met meer ruimte voor fietsers. Die kunnen straks aan beide kanten van de Catharijnesingel rijden op rood asfalt; de auto’s rijden over gebakken klinkers.

In het midden van de weg realiseert de gemeente een groene middenberm. De herinrichting is 21 februari begonnen met werkzaamheden aan het riool bij het kruispunt bij de Bartholomeusbrug. Dat schuift in april langzaam op naar de Nicolaas Beetsstraat. 

In juni hoopt Utrecht de middenberm op de Catharijnesingel te kunnen aanbrengen. Als alles volgens plan verloopt, volgt eind juni de nieuwe bestrating. De Catharijnesingel 2.0 is eind juli af. •

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
De Witte Wolf ondertekent samenwerking met ontwikkelaars
Speeltuin Lauwerhof moet weg: 'Waarom grijpt de gemeente wel in bij een speeltuintje en niet in de Nobelstraat'
Winkels Twijnstraat - Geen saamhorigheid meer, maar het is 2022