Navigatie menu
zoeken
Utrechtse studenten vertellen over hun bijbaan [2]: Anne Zaadnoordijk
Utrechtse studenten vertellen over hun bijbaan [2]: Anne Zaadnoordijk
 [ACHTER] HET NIEUWS  Utrechtse studenten vertellen over hun bijbaan [2]: Anne Zaadnoordijk
Noya Geurts Tijhuis |
17 augustus 2024

Anne Zaadnoordijk (23) studeert Liberal Arts and Sciences met als hoofdrichting Culturele Antropologie. Ze werkt 80 uur per maand in een bijbaan bij de veganistische focacceria Life’s a Peach in de Hardebollenstraat. Anne heeft al veel bijbaantjes gehad; als kassamedewerker, verkoopster in een rotishop en ze werkte in een koffietentje en een restaurant. Maar hier in de focacceria bakt ze vegan producten in een leuk team. ‘Mijn leukste bijbaan’. Anne verdient €13,77 per uur.

Hoe lang werk je op deze plek?
‘Ik werk nu een klein jaar bij Life’s a Peach. Vanaf het begin af aan vind ik het al fijn hier. De plek is heel leuk en het team is klein, waardoor iedereen elkaar heel goed kent. De sfeer is gewoon erg goed, mede ook door de eigenaresse Vanessa.’
 
Wat motiveerde je om hier te werken?
‘Het sprak me aan, omdat alles vegan is. Sinds drie jaar ben ik zelf vegan, dus vind ik het prettig om alleen met plantaardige producten te werken. Bij dit team heb ik een extra goede band met iedereen, aangezien zij op dezelfde manier over voeding en duurzaamheid denken.’

noyafoccacia1
 
Wat zijn jouw werkzaamheden bij deze bijbaan?
‘In het begin leer je vooral verkopen en ingrediënten voorbereiden voor de volgende werkdag en later leer je focaccia’s maken en ook quiches en zoete gebakjes. Je begint om 06:30. Dat was in het begin even pittig, want ik ben echt geen ochtendmens, hahaha. Uiteindelijk went het. Het is erg therapeutisch om met je handen het luchtige focaccia deeg te kneden en daarna te beleggen. Voor openingstijd staat alles klaar.’
 
Hoe viel deze bijbaan met vroege uren te combineren met je studie?
‘Dat viel gelukkig goed te combineren, omdat ik tot nu toe tijdens dit werk een minor volgde, waarbij ik meer tijd had naast mijn studie.’
 
Is bakken altijd al een passie geweest of werd dit meer toen je hier kwam werken?
‘Ik vind het heerlijk om te bakken, thuis ook. Het blijft een uitdaging, dat maakt het interessant. Ik leer hier veel over producten.’
 
Waarom vind je dit een leuke manier van geld verdienen naast je studie?
‘Ik denk voornamelijk, omdat ik hier met m’n handen werk. Daarnaast is het team top. Hier ben je veel in beweging. Dit is echt de leukste bijbaan die ik tot nu toe had.’

 

Deel [1] Laurens den Haan
Foto's © Noya Geurts Tijhuis

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Sinterklaas' nieuwe ‘jasje’
Van opwinding tot kippenvelnummer
Vrolijke mandarijn op de Lange Viestraat