Navigatie menu
zoeken
UIT: 4000 toekomstige talenten veroveren de Binnenstad
UIT: 4000 toekomstige talenten veroveren de Binnenstad
 [ACHTER] HET NIEUWS  UIT: 4000 toekomstige talenten veroveren de Binnenstad
Redactie |
15 augustus 2024

De viering van de 27ste editie van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) loopt vandaag op zijn eind. Ruim 4000 toekomstige studenten van het mbo, hbo en wo hebben in de afgelopen drie dagen Utrecht ontdekt, met name de BInnenstad. Zij maakten kennis met de studentenorganisaties, met elkaar en met de prachtige gebouwen en de musea in de stad. Donderdag is er een afsluitend festival in Park Transwijk.

Dit jaar werkten de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten, Universiteit van Humanistiek, Tio Business School, Theologische Universiteit Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, MBO Utrecht, Nimeto Utrecht en ROC Midden Nederland en nieuwkomer Capabel Hogeschool samen om de UITdagen een succes te maken. 600 vrijwilligers boden ondersteuning waar mogelijk. 

varenuit

Het thema van deze 27ste editie is UITblinken. UIT verwijst naar de introductieweek, maar ook naar de studenten die uitvliegen. De organisatoren willen de kersverse studenten laten zien dat studeren meer is dan alleen een studie volgen. Volgens hen zul je vallen en opstaan, ontdekken waar je goed in bent, jezelf ontwikkelen tot de persoon die je wilt worden en vooral UITblinken.

janskerkhofUITwc

Op het Janskerkhof bezochten de studenten kraampjes met informatie en er werden traditiegetrouw heel wat glaasje alcohol achterover geslagen. In de stad trokken ook roei- en sportverenigingen belangstelling.

uitorca2


Stan Westerveld © foto-impressie UIT 2024

 

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Kaarsjes in de Domkerk
‘Geef me de ruimte’ over het eigenzinnige leven van Thea Beckman
 Open Monumentendag Utrecht 2024: Utrecht verbindt!