Navigatie menu
zoeken
Symposium 28 maart: interieur ‘Gastvrije Gevangenis’
Symposium 28 maart: interieur ‘Gastvrije Gevangenis’
 [ACHTER HET] NIEUWS  Symposium 28 maart: interieur ‘Gastvrije Gevangenis’
Redactie |
1 maart 2024

Op donderdagmiddag 28 maart vindt een symposium plaats over de te verbouwen gevangenis Wolvenplein. Het gaat over het toekomstig interieur waar de historie voelbaar mag blijven en de sfeer gastvrij. De aanmelding is gestart.

Gevangenis Wolvenplein is een rijksmonument en wordt een locatie voor wonen, werken en een culturele en sociale locatie voor publiek. Het is de wens om van de locatie bolwerk Wolvenburg een levendige en open plek te maken in de Binnenstad van Utrecht. Na de sluiting van de gevangenis in 2014 is er tijdelijk gebruik. tot nu toe.

Een grondige verbouwing wordt nodig om te voldoen aan duurzaam toekomstig gebruik. Kan het nieuwe interieur de historie voelbaar houden en een gastvrije sfeer krijgen? Sprekers nemen je tijdens het symposium mee naar de te koesteren historie, de wensen van de buurt en de gewenste architectuur. En hoe ziet dat eruit? Het symposium is voor iedereen gratis toegankelijk.

Een tipje van de sluier
Ronald Stenvert vertelt als architectuur- en bouwhistoricus over het erfgoed van het gevangeniskruis. Wilma Duitscher gaat ons meenemen naar de wens voor een levendige plek. Marc van Roosmalen geeft als expert monumentaal vastgoed en herbestemming tips over interieurontwerp. Joep van As is architect/partner bij BiermanHenket en geeft een ideeënschets voor het toekomstig interieur. Na de inleidingen volgt een open gesprek met de vier sprekers onder leiding van dagvoorzitter Susan Rietveld.

Het symposium wordt georganiseerd door Stadsdorp Wolvenburg en De Witte Wolf in samenwerking met de eigenaren Levenslang. Het wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, Cateraar Qeet, AM en Stadstuin.

Deelname
De bijeenkomst vindt plaats op 28 maart van 14.00 tot 16.30 uur in de gevangenis. Aanmelden voor het symposium is noodzakelijk.
Deelname is gratis, inclusief een rondleiding vooraf. Zie voor aanmelding de site wolvenburgutrecht.nl

 

Foto bovenin: Impressie gevangenis Wolvenplein Plan Team AM 2021 © ontwerp BiermanHenket

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Bomenbal op Jaarbeursplein
Onderdompelen; campagne voor beter gracht- en singelwater
Afscheid Puntenburg valt zwaar