Navigatie menu
zoeken
Park Paardenveld wordt in gebruik genomen
Park Paardenveld wordt in gebruik genomen
 [ACHTER HET] NIEUWS  Park Paardenveld wordt in gebruik genomen
Ben Nijssen |
28 mei 2023

Op dinsdagmiddag 30 mei om 17 uur wordt het kleine evenementen platform in Park Paardenveld geopend. Het is de bedoeling dat het evenementen platform gaat functioneren als Vrije Vloer voor kleine evenementen. Als dit een succes wordt kan dit geïntegreerd worden in de definitieve vormgeving van Park Paardenveld.

Tom Strik ( http://tomstrik.nl/) zal de spits afbijten en het park aanstaande dinsdag om 17 uur met een optreden openen. Tom wordt begeleid door gitarist Hani. Om 17.30 is er nog een optreden van Peter Gieling, bekend van de Groate Utreg Kwis, met een bijzondere anekdote over het Paardenveld.

Op zaterdag 3 juni komt de Canal Pride langs bij het Paardenveld en wordt er een groot straatfeest gehouden. De vraag is wat dit gaat betekenen voor het grasveld waar net nieuwe graszoden in gelegd zijn. De buurt is er niet blij mee omdat er in de nabije St.Jacobsstraat nog een tweede groot straatfeest als After Party van Canal Pride wordt georganiseerd. Niet alleen omdat het gras wordt vernield, maar ook omdat ieder jaar weer het park met veel klein zwerfvuil, dat moeilijk te verwijderen is, achter blijft.
Wethouder Eelco Eerenberg vindt het tijdelijk ingerichte park een mooi experiment.

Foto: In het park is van de week een raam neergezet waar doorheen je het park kunt bekijken © Luuk Huiskes

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Operatie stadsvernieuwing; de stand van zaken
Vernieuwd Volksbuurtmuseum opent op 27 december
Een kijkje achter de schermen bij het stembureau