Navigatie menu
zoeken
Lange Jufferstraat en wegen rondom op de schop
Lange Jufferstraat en wegen rondom op de schop
 [ACHTER] HET NIEUWS  Lange Jufferstraat en wegen rondom op de schop
Redactie |
17 augustus 2024

Aanstaande maandag start de gemeente met het vervangen van het riool in de Lange Jufferstraat, Keizerstraat, Korte Jufferstraat en het Lucasbolwerk. Als de weg opgebroken is gaat er ook een extra riool voor regenwater de grond in. De kruising Lucasbolwerk-Lange Jufferstraat wordt ook aangepast. Juli 2025 verwacht men klaar te zijn.

Het riool in de Lange Jufferstraat, Keizerstraat, Kloksteeg en de Korte Jufferstraat is aan vervanging toe, het stamt uit 1952. Om de verwachte wateroverlast in de naaste toekomst te regulieren wordt er naast het vernieuwde riool een riool voor regenwater aangelegd. Dit vangt het regenwater af en loost op open water.

vanuitB

De werkzaamheden zijn te verdelen in 7 fases. Er wordt steeds een stuk straat van ongeveer 80 meter aangepakt. Op maandag 19 augustus starten de werkzaamheden met het riool op het Lucasbolwerk ter hoogte van Café de Potdeksel. Dit duurt ongeveer 3 weken. Daarna worden de werkzaamheden verder in de Lange Jufferstraat verlegd.

Kruising
Na het vervangen van het riool krijgt de aansluiting van de Lange Jufferstraat/Lucasbolwerk op de Wittevrouwenstraat een nieuwe ‘look’. De stoep en de straat komen op gelijke hoogte en voetgangers en fietsers krijgen meer ruimte. Parkeerplekken worden vervangen door groen. De verkeerssituatie was in dit gebied onoverzichtelijk en onveilig. Met de nieuwe inrichting wordt de verkeersveiligheid verbetert en hoopt de gemeente tevens fietsen en wandelen aan te moedigen.

tekeningwvrstraat

Er komen 5 plantenbakken en groenvakken bij. En nog twee extra bankjes. Om de fiets te stallen komen er extra beugels. 6 parkeerplekken moeten verdwijnen.

Bereikbaarheid
Op het Lucasbolwerk kan verkeer om en langs de werkzaamheden rijden. De Lange Jufferstraat wordt slechts voor een deel afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.  De woningen blijven altijd te voet bereikbaar via loopplanken.

De parkeerplekken in het deel van de straat waar gewerkt wordt zijn tijdelijk niet beschikbaar. Auto’s moeten in die tijd ergens anders parkeren.

Het afval wordt verzameld op tijdelijke ophaalplekken voor afval. Op informatieborden die de gemeente tegen die tijd plaatst is te lezen waar men met de vuilnis heen moet.

 

Foto's © Luuk Huiskes 

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Utrechtse studenten vertellen over hun bijbaan (3): Denise van Nieuwkerk
Bouw Smakkelaarspark herstart
Lange Jufferstraat en wegen rondom op de schop