Navigatie menu
zoeken
Hooilandbeheer in Zocherpark
Hooilandbeheer in Zocherpark
 [ACHTER HET] NIEUWS  Hooilandbeheer in Zocherpark
Redactie |
29 mei 2023

Er wordt deze dagen weer hard gewerkt in het Zocherpark, mede met vrijwillige hulp van enkele bewoners. Bij het beheer van de taluds wordt al een paar jaar hooilandbeheer toegepast met paard en wagen. Een grote verbetering voor de biodiversiteit.

De grasvelden in Zocherparken zijn oorspronkelijk niet bedoeld als strak gemaaide gazons. In de tijd van vader en zoon (landschaps)architecten Zocher, tussen 1820 - 1870, werden grasvelden slechts een paar keer per jaar gemaaid. Dat zorgde voor veel weidebloemen en bolgewassen. Bijvoorbeeld de blue bells konden zich zo goed vermeerderen.

hooilandbeheer2

Het Zocherpark is een rijksmonument. De aantrekkingskracht van het park is enorm op deze mooie zonovergoten dagen. De afwisseling tussen open gazon, schaduwrijke boomgroepen de slingerende, strakke oeverlijn van de singel zijn typerend voor Zocher senior.

hoolandbeheer3

Ook de glooiing in het park is karakteristiek. De kleuren en de vormen van de verschillende bomen spelen een belangrijke rol in het schilderachtige karakter van het park, net als de spiegeling van de bomen in het water.

Foto's © Lenie Voortman
Lees meer over parkbeheer op deze site

 

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Operatie stadsvernieuwing; de stand van zaken
Vernieuwd Volksbuurtmuseum opent op 27 december
Een kijkje achter de schermen bij het stembureau