Navigatie menu
zoeken
Hoe ziet het Domplein er in de toekomst uit?
Hoe ziet het Domplein er in de toekomst uit?
 [ACHTER HET] NIEUWS  Hoe ziet het Domplein er in de toekomst uit?
Gemeentebericht |
september 2023

Het Domplein is het historische hart van Utrecht. Het moet in de naaste toekomst een plek worden waar alle Utrechters graag naartoe komen en zich welkom voelen. De gemeente Utrecht werkt daarom aan een gezamenlijk toekomstplan voor het Domplein. Dit doen zij samen met bewoners, ondernemers, instellingen en organisaties aan het Domplein.

De plannen, het gebiedsprofiel wordt een document.  Daarin staan de gezamenlijke ambities en afspraken voor de toekomstige ontwikkeling. De gemeente hoopt dat bewoners en bezoeker laten weten wat zij van het Domplein vinden, dan kunnen zij verder met het maken van plannen. 

In 2022 stelde de gemeenteraad de Omgevingsvisie Binnenstad 2040 vast en nam de gemeenteraad een motie aan om als pilot te starten met het gebiedsprofiel Domplein. Als het plan voor het Domplein klaar is gaat het naar de gemeenteraad. Op 5 september 2022 organiseerden bewoners, ondernemers en organisaties aan het Domplein een bijeenkomst over het Domplein van de toekomst. Veel mensen kwamen naar deze bijeenkomst. Daarna hebben verschillende werkgroepen gewerkt aan: het opstellen van de kernwaarden van het Domplein,  het maken van een analyse van de situatie zoals die nu is, het vaststellen van de ambities voor het Domplein. De laatste stap voor het maken van het gebiedsprofiel is dat alle Utrechters gevraagd wordt om via DenkMee hun mening te geven.

Naar de vragenlijst: https://denkmee.utrecht.nl/nl-NL/projects/domplein

Domplein 1967 Domplein in 1967 © Het Utrechts Archief

Foto bovenin © Luuk Huiskes

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Operatie stadsvernieuwing; de stand van zaken
Vernieuwd Volksbuurtmuseum opent op 27 december
Een kijkje achter de schermen bij het stembureau