Navigatie menu
zoeken
Bodemsanering pand Wittevrouwenstraat grotendeels klaar
Bodemsanering pand Wittevrouwenstraat grotendeels klaar
 [ACHTER HET] NIEUWS  Bodemsanering pand Wittevrouwenstraat grotendeels klaar
Redactie |
4 september 2024

De unit voor de grondreiniging bij Wittevrouwenstraat 26 is sinds gisteren, na een week of drie weer weggehaald.‘Mannen in blauwe pakken’ hebben de met benzeen vervuilde grond onder het pand gesaneerd.

Graphotech, de kopieerwinkel die er sinds 1991 zat, vertrok vorig jaar oktober met de noorderzon. Vanuit de kelder stegen giftige dampen omhoog. Oorzaak; benzeenvervuiling onder de grond.

De vervuiling stamt uit vroeger jaren, toen er op de hoek Wittevrouwenstraat-Ridderschapstraat een garage gevestigd was. Benzeen zit o.a. in benzine. Bodem die vervuild is moet gesaneerd worden. Benzeen mengt niet met (grond)water, maar wordt er wel door verplaatst. De benzeenvervuiling bleek 106 keer de toegestane waarde.

Erfgename Cherrylyn Ton kreeg de rekening voor de vervuiling in de grond van het pand naast het voormalige garagebedrijf. Cherrylyn ‘Ik ben door de gemeente gesommeerd om de met benzeen vervuilde grond af te dekken. Het kost heel veel geld, maar ik wil niet dat mijn kinderen straks hier weer voor op moeten draaien’.

Eind zomer vorig jaar verkocht de toenmalige eigenaar Van Grunsven uit Amsterdam het pand door aan Wang BV. uit Rosmalen. Deze was toen niet op de hoogte van de vervuiling.
Er vinden nog werkzaamheden plaats, maar de sanering van de bodem onder het pand op de Wittevrouwenstraat is nagenoeg klaar.

 

Foto: Stan Westerveld

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Kaarsjes in de Domkerk
‘Geef me de ruimte’ over het eigenzinnige leven van Thea Beckman
 Open Monumentendag Utrecht 2024: Utrecht verbindt!