Navigatie menu
zoeken
‘Geef me de ruimte’ over het eigenzinnige leven van Thea Beckman
‘Geef me de ruimte’ over het eigenzinnige leven van Thea Beckman
 [ACHTER HET] NIEUWS  ‘Geef me de ruimte’ over het eigenzinnige leven van Thea Beckman
Redactie |
20 september 2024

Het Volksbuurtmuseum presenteert vanaf 26 september de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Geef me de ruimte’ over het eigenzinnige leven van Thea Beckman. Beckman begint met schrijven in het Utrechtse Wijk C, in een bovenwoning aan het begin van de Waterstraat, om de hoek met de Oudegracht.

Haar kinderen worden in Wijk C geboren en gaan naar de Nederlands Hervormde Diaconieschool op de Waterstraat 27, het gebouw waar nu het Volksbuurtmuseum is gevestigd.
Thea Beckman schrijft tijdens haar leven vele columns, korte verhalen en dertig romans. Ze ontvangt verschillende prijzen, waaronder de Gouden Griffel voor Kruistocht in Spijkerbroek.

Het Volksbuurtmuseum organiseert de tentoonstelling naar aanleiding van de biografie ‘Geef me de ruimte’ van Vivian de Gier. Deze biografie over Thea Beckman wordt in oktober 2024 gepresenteerd. De biografie laat zien wat een bijzonder veelzijdig persoon Thea Beckman was, een gedreven vrouw die, ongeacht wat anderen daarvan vonden, altijd haar eigen weg koos.


Biografe Vivian de Gier geeft vanaf 28 september meerdere lezingen over het leven en werk van Thea Beckman en haar spannende boek ‘De val van Vredeborch’, waarin Beckman Utrechts geschiedenis tot leven brengt. De lezingen worden afgesloten met een stadswandeling door Wijk C.

De lezingen en stadswandelingen vinden plaats op:
Zaterdag 28 september
Zondag 6 oktober
Zondag 20 oktober
Zaterdag 26 oktober
Kaartverkoop en meer informatie: www.volksbuurtmuseum.nl
 
Foto: Thea Beckman in 1974 voor haar typemachine © Frits Bromberg 

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Kaarsjes in de Domkerk
‘Geef me de ruimte’ over het eigenzinnige leven van Thea Beckman
 Open Monumentendag Utrecht 2024: Utrecht verbindt!