Navigatie menu
zoeken
Bouw Smakkelaarspark herstart
Bouw Smakkelaarspark herstart
 [ACHTER HET] NIEUWS  Bouw Smakkelaarspark herstart
Redactie |
19 augustus 2023

Vandaag start de bouw van SPARK, het Smakkelaarspark. Na meer dan twee jaar uitstel, beginnen de voorbereidende werkzaamheden. In het stadspark(je) komt de Leidse Rijn weer terug en takt op de singel aan. Daarnaast komen er drie woontorens met horeca op het dak, werkplekken en zo’n 140 woningen. Als alles volgens planning verloopt, is het project in 2026 klaar.

Als voorbereiding op de bouw van Spark vinden er van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus (met zaterdag 24 augustus als reservedag) werkzaamheden plaats. Er wordt gewerkt bij de HOV-baan tussen de Leidseveertunnel en de Daalsesingel aan de kant van de kantoren. Het doel is extra ruimte te maken voor de bouwwerkzaamheden op het Smakkelaarsveld. Na deze werkzaamheden in augustus volgen nog aanpassingen aan de HOV-baan in de herfstvakantie.

smak1

Voetgangers kunnen gewoon langs de werkzaamheden lopen. Fietsers die gebruik maken van de Leidseveertunnel worden van 19 tot en met 23 augustus omgeleid via de Nieuwe Daalstraat en de Knipstraat.

smak3

De bouw op het Smakkelaarsveld is met twee jaar vertraagd. De gebouwen en het park worden over de busbaan heen aangelegd. Deze zogeheten overkluizing is al langer af, maar de bouw van de drie gebouwen die boven op de busbaan komen liep vertraging op. Dat kwam, doordat het technisch ingewikkelder is dan aanvankelijk gedacht. Met name de trein zorgt op dat stukje Binnenstad voor veel trillingen, net als de tram en de bussen. Het oorspronkelijke plan moest een aantal keren worden aangepast. Maar nu is alles opnieuw doorgerekend en start de bouw. In 2026 kunnen de bouwhekken weg en is de Binnenstad weer enkele woningen en een park(je) rijker.

SPARKhfdNL22-016-01 Lingotto Smakkelaarspark R2 EXT01 v03 B

 

Foto’s © Stan Westerveld
Artist impressie © Lingotto

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Utrechtse studenten vertellen over hun bijbaan (3): Denise van Nieuwkerk
Bouw Smakkelaarspark herstart
Lange Jufferstraat en wegen rondom op de schop