Navigatie menu
zoeken
SPARK heeft vertraging
SPARK heeft vertraging
 [ACHTER HET] NIEUWS  SPARK heeft vertraging
Redactie |
5 juli 2021

De bouw op het Smakkelaarsveld is met twee jaar vertraagd. Met de drie gebouwen die boven op de busbaan moeten komen, kan de bouwer pas in het eerste kwartaal van volgend jaar beginnen.

Dat komt, doordat het technisch ingewikkelder is dan gedacht. Met name de trein zorgt op dat stukje Binnenstad voor veel trillingen, net als de tram en de bussen. Daarom moest het oorspronkelijke plan een aantal keer worden aangepast. Dat staat in een brief van wethouder Eerenberg aan de gemeenteraad.

In 2024 moet het gebied, dat intussen Smakkelaarspark (of SPARK) is gaan heten af zijn. Dan ligt daar een stadspark(je) waarin de Leidse Rijn weer terug is en op de singel aantakt. Daarnaast staan er tegen die tijd drie gebouwen met horeca op het dak, werkplekken en zo’n 140 woningen.

Het geheel wordt over de busbaan heen aangelegd. Deze zogeheten overkluizing is inmiddels wel af. Deze klus is als eerste afgerond, zodat er geen problemen zijn als de tramlijn vanaf Nieuwegein naar De Uithof (Utrecht Science Park) wordt doorgetrokken.


Zie ook:
https://cu2030.nl/page/smakkelaarsveld 
www.smakkelaarspark.nl 
https://www.facebook.com/smakkelaarspark/

foto © Bouwput 2018 impressie  

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Kleur, verlichting en groen voor verlaten, onveilige straatjes
Het wordt steeds drukker op het water
SPARK heeft vertraging