Navigatie menu
zoeken
Park Paardenveld
Park Paardenveld
 [ACHTER HET] NIEUWS  Park Paardenveld
Ineke Inklaar |
5 oktober 2022

Park Paardenveld moet levendig en bruisend worden, met een gezellig horecaterras aan de rand en een grote groene centrale parkruimte aan het water. En voor meer groepen dan alleen jongeren. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. Daarvoor moet Roost worden gesloopt.

De herinrichting kan sneller dan verwacht. Het is het antwoord op een motie van november 2021, toen diverse partijen de opdracht gaven een visie te maken voor het noordelijke deel van het singelpark.

Uitgangspunt van de nieuwe visie Park Paardenveld is het behoud van de stadsstrandsfeer en de toegenomen sociale veiligheid. Maar ook moet het park in alle seizoenen aantrekkelijker worden en voor bredere doelgroepen dan alleen de horecabezoekers.

Het is immers een van de weinige plekken met substantieel groen aan dit deel van de singel. Dit groen wil het college versterken en waar mogelijk uitbreiden. Daarvoor worden parkeerplekken, rijbaan en de tijdelijke bebouwing – Roost! – verwijderd. Wel komt er in de plint (dus onderaan bebouwing) een terras. Daarnaast wordt de looproute om de noordkant van de singel verbeterd en komen er toiletten. Hoe dat gaat, wordt onderzocht. De Omgevingsvisie Binnenstad Utrecht 2040 is basis van deze plannen.

Zomer- en winterevenementen, seizoensgebonden tijdelijke horeca, kinder- en ouderactiviteiten en urban sports moeten het park extra levendig maken. De gemeente wil zo onderzoeken wat past bij een nieuwe inrichting van het park. Park Paardenveld wordt op mooie zonnige dagen zeer goed gebruikt door jong publiek, maar is volgens het college op mindere mooie dagen kaal en niet mooi.

Doordat de erfpacht van de parkeergarage volgend jaar afloopt, zijn er wellicht extra kansen voor de huidige dan wel tijdelijke horeca, het eventueel toevoegen van extra horeca en andere functies. Het paviljoen van Roost gaat weg. Na het aflopen van de omstreden verlengde huurovereenkomst gaan de opstallen weg. Dat wordt de eerste stap naar de herinrichting.

De ondernemer van Roost is tijdig geïnformeerd. Volgens b. en w. heeft het pop-up restaurant het park levendiger gemaakt. Ze schrijven ‘De ondernemer erkent dat de gemeente geen enkele juridische verplichting naar hem heeft, maar is natuurlijk teleurgesteld dat het nu eindigt op deze plek’.

 

Foto: Het park in de zomer van 2022 © Michael Kooren

 

 

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Negen nieuwe struikelsteentjes op de Oudegracht
Onafhankelijke bemiddelaar voor speelplek Lauwerhof
Nobelstraat; bekende feiten maar nog geen oplossing