Navigatie menu
zoeken
Open Tuinendag 1 juli
Open Tuinendag 1 juli
 [ACHTER HET] NIEUWS  Open Tuinendag 1 juli
Redactie |
10 mei 2023

Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen op 1 juli hun poorten voor het publiek. De passe-partouts zijn nu verkrijgbaar bij de VVV-Utrecht.

Tientallen tuinen en hofjes, waarvan normaal alleen de bewoners kunnen genieten, zijn dan toegankelijk. Achter gevels en poorten in de historische binnenstad vormen Utrechtse stads- en binnentuinen groene oases van rust met vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Van grote tuinen van instellingen tot kleine particuliere tuinen en hofjes, van sober tot uitbundig: iedere tuin heeft een uniek karakter. Je kunt als het ware even achterom bij de buren een kijkje nemen. Soms is het terrein ingericht in de landschappelijke tuinstijl of het zijn echte leef- en eettuinen met speelruimte voor kinderen.

De tuinen
Nieuw dit jaar zijn onder meer een grote stadstuin aan de Lange Nieuwstraat en een heringerichte tuin aan de Oudekamp, maar ook doen tuinen mee die nog maar enkele keren hebben deelgenomen, zoals de stadstuin achter Pieterskerkhof 7 (zie foto bovenin). Uiteraard maken klassiekers als de tuin van Zuylenspiegel aan de A.B.C.-straat en de Gregoriustuin aan de Nieuwegracht ook weer deel uit van het programma, alsmede een viertal tuinen aan de Maliesingel en de Maliebaan. 

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en is vanaf vandaag, maandag 1 mei, verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl

Informatie
Actuele informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl. Volg de Tuinendag ook op twitter @OpenTuinUtrechtwww.facebook/opentuinendagutrecht.nl en Instagram (opentuinendagutrecht).

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
 Hallo, wij wónen hier gewoon!
Overlastgevers geweerd
Dan passen wij toch het bestemmingsplan aan