Navigatie menu
zoeken
Singel met bomen omlijst
Singel met bomen omlijst
 [ACHTER HET] NIEUWS  Singel met bomen omlijst
Redactie |
11 februari

Aan de Catharijnesingel zijn begin deze maand 16 platanen gepoot. Dat was afspraak; 20 jaar geleden is door de gemeente in samenspraak met bewoners een Beheervisie Zocherpark/Singelgebied vastgesteld. De parken en het gebied rond de singel met zijn historisch monumentaal groen moesten heringericht en onderhouden worden.

Vorige week is de laatste stap gezet met het planten van bomen. Als het donker is, zie je de bomen straks goed, want er zijn op dit stuk langs de singel ook nieuwe singellantaarns geplaatst. Aan de trappen in het talud richting het water wordt nog gewerkt. Daarna kan de natuur zich volop wortelen in omgeving.

De platanen, van het type Malburg, zijn geplant langs de singel in zorgvuldig uitgerijpte bomengrond met genoeg zuurstof. Ze zullen uiteindelijk 20 tot 30 meter hoog worden.
Malburg is een soort die niet snel ziek wordt en goed tegen de hitte kan. De omgeving is versteend en kleurt op de hittestress kaart donkerrood, daarom is het logisch voor de Malburg te kiezen. De snelgroeiende Brabantse Malburg platanen verdragen tijdelijke hitte en helpen om de warmte in de omgeving te dempen.

De 6 kilometer lange fiets- wandelroute, een groene tocht in het hart van de stad langs de singel, is nu helemaal omzoomd met bomen. In het voorjaar zullen de bloeiende bomen de singel ter hoogte van het nieuw ingerichte stuk van de Catharijnesingel sieren met geelgroene bloemetjes.

Foto © Gemeente Utrecht

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Literatuurmuseum in Magazijn de Zon
Overdracht klokken aan gemeente
Zocherpark verdient beter beleid en beheer