Navigatie menu
zoeken
Kleur, verlichting en groen voor verlaten, onveilige straatjes
Kleur, verlichting en groen voor verlaten, onveilige straatjes
 [ACHTER HET] NIEUWS  Kleur, verlichting en groen voor verlaten, onveilige straatjes
Elaine Vis |
19 juli 2021

Omwonenden van TivoliVredenburg ervaren de straten Hollandse en Vlaamse Toren als bijzonder onprettig. Met gebiedseigenaren gemeente, Klépiere en TivoliVredenburg maakten zij daarom een plan. Er komt volgend jaar zomer een nieuwe publieksentree aan het Vredenburgplein en meer groen. Vandaag is begonnen met een enorme muurschildering van 15 meter lang.

In de avond voelen de verlaten straten, Hollandse en Vlaamse Toren, niet veilig aan. Overdag herbergt Hollandse Toren een zee aan illegaal geparkeerde fietsen. Je loopt er tussen de hermetische plinten van enorme gebouwen. Het plan is de straten levendiger te maken en TivoliVredenburg een open uitstraling te geven.

Vandaag is begonnen met een muurschildering naar een ontwerp van Hansje van Halem. Zij is sinds 2017 hoofdontwerper bij Lowlands en won in 2018 de Dutch Design Award. In haar ontwerp laat ze zien wat er binnen in TivoliVredenburg is. Zij liet zich inspireren door het diagonale lijnenspel en kleurenschema van de Grote Zaal van het muziekgebouw. Een deel van dit interieur achter de gevel wordt nu als het ware zichtbaar op straat.
De Strakke Hand, bekend van tal van andere muurschilderingen in de stad voert het ontwerp uit. Het aanbrengen van de schildering duurt ongeveer twee weken.

Er komt ook een nieuwe publieksentree op de hoek van het Vredenburgplein, meer openbare verlichting en plekken op straat om te zitten. De illegaal gestalde fietsen zullen plaats maken voor groen. Alles om te zorgen dat in de naaste toekomst de doorgangsstraten Hollandse en Vlaamse Toren prettige ontmoetingsplekken worden. Eind 2022 zal de herinrichting af zijn.

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Kleur, verlichting en groen voor verlaten, onveilige straatjes
Het wordt steeds drukker op het water
SPARK heeft vertraging