Navigatie menu
zoeken
Inzamelpunt kerstboom Binnenstad
Inzamelpunt kerstboom Binnenstad
 [ACHTER HET] NIEUWS  Inzamelpunt kerstboom Binnenstad
Redactie |
2 januari 2022

Van 3 tot en met 29 januari 2023 kan je je kerstboom zelf naar een van de kerstboom inzamelpunten brengen in de Binnenstad. Op het Lepelenburg (bij de Maliebrug), aan de rotonde van de Noorderbrug en in het Moreelsepark zijn vanaf 3 januari de inzamelpunten voor kerstbomen geopend.

De kerstboom kan vanaf morgen op elk moment van de dag in bakken geplaatst worden. De gemeente haalt de bomen dan van maandag tot en met zaterdag dagelijks op. De inzamelpunten zijn te herkennen aan spandoeken met de tekst Kerstboom inzamelpunt.

Compost
Van 9 tot en met 20 januari hebben Utrechters ook de mogelijkheid op de vaste inzameldagen voor regulier afval de kerstboom vóór 8.00 uur ‘s ochtends neer te zetten op de plek waar men normaal ook het afval neerzet. Omdat de bomen tot compost verwerkt worden, vraagt de gemeente Utrechters met nadruk om de kerstboom zonder versiering, pot of kruis aan te bieden.
Kerstbomen mogen niet bij het GFT-afval. De bomen verteren namelijk veel langzamer dan het andere GFT-afval. Het is zonde van de grondstoffen als je dat bij elkaar gooit. De kerstbomen die we in Utrecht inzamelen worden versnipperd tot bodembedekker en verwerkt tot compost. Deze gebruiken we vervolgens weer om het groen in Utrecht te onderhouden. Op deze manier gaan we slim om met onze grondstoffen en geven we de bomen ‘terug’ aan de natuur.”

TIP voor volgend jaar
Utrecht biedt tegenwoordig ook mogelijkheden om een duurzame boom aan te schaffen. Deze bomen krijgen een nieuw leven door deze na de feestdagen in een bos of op een landgoed te planten. En voor elke boom zonder kluit worden er twee boompjes terug geplant.

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Miljoenenschade na vertraging bij bouw Galaxy Tower
Actie Binnenstad030 tegen geluidshinder
Kapitaalkrachtige huurder(s) gezocht voor Magazijn de Zon