Navigatie menu
zoeken
Nieuwe fietsverbinding richting Croeselaan; onder of over spoor
Nieuwe fietsverbinding richting Croeselaan; onder of over spoor
 [ACHTER HET] NIEUWS  Nieuwe fietsverbinding richting Croeselaan; onder of over spoor
Ineke Inklaar |
12 januari 2022

Is een fietsverbinding van het oude AZU naar de nieuwbouw straks aan de Kruisvaartkade haalbaar? De gemeente gaat dat onderzoeken, samen met Prorail. Dat staat in een brief aan de gemeenteraad.

In juli beloofde de gemeente al dat ze zou (laten) onderzoeken of er route haalbaar was voor fietsers om via de Nicolaas Beetsstraat van de Binnenstad naar de Dichterswijk te gaan. Daarbij dacht ze alleen aan een tunnel, onder het spoor door.

In november bleek dat de plannen voor de nieuwbouw aan de overkant – het project Kruisvaartkade – waren veranderd. De projectontwikkelaar wil zes, in plaats van de eerder geraamde zeven bouwblokken plaatsen.

nic beetststraat-3
foto's © Gert-Jan Peddemors

In het verleden heeft de gemeente geld apart gehouden voor die fietstunnel van oost naar west. De gemeente had namelijk 7-8 ton uitgetrokken voor de voorbereiding daarvan. Nu dat geld daar niet meer voor nodig is door de veranderde omstandigheden, wil de gemeente dat budget gebruiken om te onderzoeken of het ook mogelijk is om een brug over het spoor te bouwen.

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Tarief stadsverwarming verdubbeld
Theo van de Vathorst, de kunstenaar van vloeiende bronzen lijnen overleden
Nieuwe fietsverbinding richting Croeselaan; onder of over spoor