Utrechts straten

Van horeca-ondernemer tot autowasser

27 januari 2021
door Elaine Vis

 

Ze zijn niet voor een gat te vangen die ondernemers; wendbaar, inventief en flexibel. Ze moeten wel, want ze moeten door. Brood op de plank. Zo ook Robin Mol, die zijn nieuwe zaak op het Domplein na een maand al moest sluiten en nu auto’s wast bij mensen thuis. Samen met lotgenoten uit de horeca.

Robin (35) werd verrast door de lockdown toen de eerste besmettingen in ons land toenamen. Hij had namelijk net een nieuwe horecazaak opgestart. ‘Ik was van de lockdown twee weken behoorlijk ziek. Gelukkig kreeg ik al snel het idee van de autowasservice. Ik zag vieze ramen in de straat waar ik woon, de Voorstraat. Eerst dacht ik nog ‘ik ga ramen bij mensen thuis wassen’, maar dat is een concurrerende markt. Toen bedacht ik Soak City. Er is behoefte om auto’s thuis voor de deur te wassen. Tegelijkertijd kan ik door Soak City de werkeloze werknemers uit de lokale horeca met tijdelijk werk ondersteunen’. Inmiddels zijn er vier medewerkers.

 

schermrobinfb© Werry Crone


Robin bedient nu klanten door hun vieze auto voor de deur te wassen. De meesten aanvragen komen uit het centrum en uit Utrecht Oost. Bij de gemeente onderzoekt Robin of hij ook een mobiele autowasserij ergens neer mag zetten.

 

schermrobin2© Werry Crone


Zijn andere zaak, Café du Dôme in het voormalige Centrum voor Amateurkunst Utrecht aan het Domplein is al maanden dicht. Het pand is in tijdelijk beheer van Ad Hoc. De andere ondernemers daar op locatie, zoals de dansschool, de theaterschool en de verkoopbalie van DOMunder, wachten af tot ze weer helemaal open mogen. Maar voor hoelang? Robin zit in de tussentijd niet stil. Vieze auto’s genoeg.•

 

Soakcity.nl

 


<< terug naar overzicht