Utrechts straten

Overlast fietsen Wijk C wordt groter

Tot grote verbazing van de bewoners van Wijk C werden zij van de ene op de andere dag verrast door twee nieuwe terrassen op de Catharijnekade. Brasserie De Utrechter op de hoek van het Vredenburg, dat al heel lang uitbreiding van haar terras wil, heeft een stuk of 12 picknicktafels langs het water geplaatst.

Daar stonden na de herinrichting van de singel drie banken. Die waren populair, maar meestal slecht benaderbaar doordat er vaak fietsen tegenaan stonden. Het Wijk C-Komitee heeft de gemeente hier meermaals over aangesproken. Maar de fietsen vormden geen gevaar en werden dus ook niet verwijderd.

Verderop op de Catharijnekade heeft Bunk ook een terras gemaakt met een groot aantal kleurige tafels, stoeltjes en parasols. Ziet er gezellig uit. De fietsplekken en parkeerplaatsen (schaars in Wijk C) zijn opgeheven voor de fietsen van de horecagasten. De bediening moet de rijweg oversteken; Bunk heeft hiervoor op creatieve wijze een over steekplaats gemarkeerd.

De bewoners klagen dat zij niet op de hoogte zijn gesteld, laat staan geraadpleegd. De fietsen die voor de terrassen moesten wijken, staan nu bij de bewoners voor de deur. En daar stonden er al veel. Officieel duurt deze situatie tot 1 november, maar de vrees bestaat dat de horeca zal pleiten voor een permanente vergunning.

Zo zijn er nog vele andere plekken in de Binnenstad waar gevreesd wordt voor het langer voortbestaan van de terrassen. •

Geschreven door Ben Nijssen.
Uit de Binnenstadskrant 4, 2020.


<< terug naar overzicht