Wonen voor de nieuwe generatie ouderen

De nieuwe oudere is steeds vitaler, leeft langer en wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Ook de overheid zet in op dit laatste. Niet zo gek met de huidige vergrijzing. De vraag naar geschikte woningen voor de nieuwe generatie ouderen groeit razendsnel. Het nieuwe devies: tijdig anticiperen.


Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis, laat staan op latere leeftijd. Als er dan ook nog eens verhuisd moet worden omdat het thuis niet langer gaat, is het nog ingrijpender. Dan is het geen leuke nieuwe start meer, maar een emotionele confrontatie. Ook is er dan meestal geen keus en moeten mensen de eerste de beste vrije plek in een verzorgings- of verpleeghuis accepteren. Thuisblijven is immers geen optie meer. Het aantal spoedopnamen in deze huizen neemt enorm toe. Uit onderzoek blijkt dat zo’n gebeurtenis grote impact heeft en veel stress oplevert.


In de stad blijven

Het is goed om na te denken over hoe en waar u wilt wonen als u zichzelf nog niet rekent tot de groep ‘senioren’. Grote kans dat u als rasechte Utrechter in de stad wilt blijven wonen om te genieten van uw vrijheid, familie, vrienden en de stadse faciliteiten. Waarschijnlijk staat het onderhoud van de woning (met tuin!) dan niet op uw wensenlijst. We?l dat leuke gelijkvloerse appartement met de mogelijkheid om terug te vallen op steun of zorg als het in de toekomst nodig mocht zijn. Het liefst met reuring in de buurt, zodat u niet bij nacht en ontij nog kilometers ver over straat moet.

 


Toekomstbestendig

De toekomstige oudere vraagt om nieuwe leef- en woonvormen. Het Bartholomeus Gasthuis speelt hierop in door woningen rondom en in bezit van het gasthuis geschikt te maken als modern appartement. Zo renoveert het gasthuis momenteel op het Geertekerkhof en op de Springweg een aantal woningen tot zelfstandige en toekomstbestendige appartementen voor e?e?n of twee personen. Midden in Utrecht, in het Museumkwartier. Wonen met het gezicht naar de stad zoals u dat wilt. Actief of rustiger, midden in de maatschappij of wat meer op uzelf. En: altijd verzekerd van de veiligheid van het gasthuis in de buurt.


Meer weten? Onze zorgbemiddelaar beantwoordt al uw vragen en laat u de mogelijkheden graag zien. Bereikbaar tijdens kantooruren via 030 - 239 31 58 en zorgbemiddelaar@bartholomeusgasthuis.nl. •


Uit de Binnenstadskrant nummer 2, 2018.


<< terug naar overzicht