Wijkbureau terug in het stadhuis

Na vele omzwervingen heeft het Wijkbureau Binnenstad een definitieve plek gekregen in het net gerenoveerde Stadhuis. De medewerkers zijn te vinden in de voormalige werkkamer van de burgemeester. 

Op vrijdag 6 september werden bewoners en ondernemers in de Binnenstad welkom geheten op een open-huis-bijeenkomst. Naast het Wijkbureau presenteerde een keur van bewonersorganisaties en een vertegenwoordiger van Centrummanagement Utrecht (CMU) zich.

Anke Klein, wethouder Binnenstad wijkgericht werken en participatie, prees het initiatief van bewoners en van ondernemers in de wijk Binnenstad. Ongeveer vijftig groepen zijn in de wijk actief. ‘Zij hebben met beide handen de handschoen van de gemeente opgepakt om zelf met initiatieven te komen’.


schermwijkbureau

 

Velen van hen lieten zich horen op de bijeenkomst, zoals de Werkgroep Pandhof Sinte Marie. Deze werkgroep heeft plannen voor het verfraaien van de pandhoftuin tussen de Mariaplaats en het Conservatorium.

De zusters Augustinessen vertelden over het labyrint in de bestrating van de werf aan de Oudegracht/hoek Waterstraat, dat 30 augustus werd onthuld.

De Actiegroep Binnenstad 030 kondigde een bewonersbijeenkomst aan op 1 oktober a.s. Men wil graag de mening van bewoners weten over de leefbaarheid van de Binnenstad en de toekomst van het stadshart. Iemand van de Actiegroep wist te vertellen dat er plannen zijn voor een groot terras op de Mariaplaats. Genoeg aanleiding voor discussie op 1 oktober. 


“Goed dat jullie als wijkbureau weer midden in de Binnenstad zitten en kunnen zien wat er hier allemaal gebeurt”, zo vatte een bewoonster de bijeenkomst goed samen.
De redactie van de Binnenstadskrant feliciteerde het Wijkbureau met de nieuwe locatie en hoopt dat veel bewoners gebruik gaan maken van de diensten en activiteiten.

 

 

Tekst:  Marianne Coopmans
Foto:   Elaine Vis

 

 


<< terug naar overzicht