Voorlopig geen uitbreiding horeca

De ruim tweeduizend protesten van bewoners tegen de aanwijzing van nog meer straten en plekken in de Binnenstad waar horeca mag komen,  hebben effect. Wethouder Kreijkamp (D66) zegde dinsdag 16 januari in de raadscommissie toe dat het deel van het horecakader 2018, dat betrekking heeft op nog meer mogelijkheden in de Binnenstad, voorlopig in de ijskast gaat.

Nieuwe horeca kan er de komende tijd alleen komen op de locaties uit het horecakader 2012. Dat betekent trouwens dat er nog ruimte blijft voor de toevoeging van vele horecabedrijven. Van een stop is dus geen sprake.


Alleen D66, de VVD en splinter Student en Starter bleken in de commissie voor honderd procent achter de nieuwe nota te staan. Alle andere partijen vonden dat een heleboel elementen, zoals streven naar meer horeca in de buitenwijken, positief zijn, maar dat geluisterd moet worden naar de bezwaren van de Binnenstadsbewoners.


Opmerkelijke uitspraken kwamen van VVD-er Dimitri Gilissen, die eerst opmerkte dat ‘het ervaren van overlast nog niet betekent dat er ook overlast is’ (gejoel op de publieke tribune) en later zei dat horeca zonder overlast niet bestaat.


Raadslid Klaas Verschuure van D66 (straks wethouder indien zijn partij voldoende stemmen haalt; Kreijkamp treedt terug) sprak tegen dat meer horeca automatisch tot meer overlast leidt. ‘Ik verwacht niet dat de bezoekers van daghoreca kotsend naar buiten komen’. 

(zie ook http://www.binnenstadskrantutrecht.nl/camera-loopt.html )

 

Door Dick Franssen 16 januari 2018

 


<< terug naar overzicht