Utrecht in honderd interviews

28 mei 2019
door Marianne C
oopmans

 

'Stuk voor stuk prachtige tijdsdocumentjes over het werken, wonen en leven in Utrecht', zo typeerde burgemeester Jan van Zanen het boek Utrecht in honderd interviews. Schrijver is Jan Jansen, bekende bewoner van de Binnenstad en kenner van Utrecht door zijn werk als architect en jarenlang leidinggevende bij o.a. Volkshuisvesting van de gemeente Utrecht.


Tussen 2010 en 2018 schreef hij zo’n 200 interviews voor ‘De Oud-Utrechter, de gratis krant voor ‘iedereen met een hart voor Utrecht’. Een selectie van de interviews kwam terecht in het boek dat 24 mei werd gepresenteerd in de iconische Gertrudiskapel. Jan van Zanen nam het eerste exemplaar in ontvangst.
 

Bladerend door het boek kom je een dwarsdoorsnede van de Utrechtse samenleving tegen. Het biedt een diversiteit aan verhalen over politici, ondernemers, kunstenaars en ‘gewone’ burgers die een bijzondere rol hebben gespeeld of nog steeds spelen in Utrecht. Bijvoorbeeld Mario Nistro, de man achter het befaamde ‘Broodje Mario’, Lien Vos-van Gortel, de eerste vrouwelijke burgemeester van Utrecht, en Dick Bruna die geen verdere toelichting nodig heeft. Naast laatstgenoemde komen veel bewoners van de Binnenstad aan het woord.

schermcoopman
Burgemeester van Zanen overhandigt het eerste exemplaar
aan auteur Jan Jansen (foto Marianne Coopmans)


Het is een bijzonder boek geworden dat Jan Jansen, met de hulp van zijn vrouw Anja, en (financiële) ondersteuning van de Werkgroep Directe Voorzieningen van de Gemeente Utrecht heeft kunnen uitgeven. Het is te bestellen via info@drukkerijaandevecht.nl  •  


<< terug naar overzicht