Student & Starter: ‘Afspraken maken’

De politieke partij Student & Starter kwam in 2014 met e?e?n zetel in de gemeenteraad. De partij wil ‘constructieve oppositie’ voeren. Zij pleit voor een ‘gezonde woningmix’, met sociale woningbouw en bouwen voor studenten en middengroepen. ‘Dus niet alle studenten op de Uithof’. S&S was de enige partij die tegen het beperken van splitsen van woningen stemde.


Fractiemedewerker Tim Homan: ‘Nieuwkomers moeten een plek krijgen. Daarin zijn we redelijk eigenzinnig. De stad is leefbaar juist door de levendigheid. Dat buren soms overlast veroorzaken, ziet hij ook, ‘maar dat geldt niet alleen voor studenten. Dus: Probeer afspraken te maken.’ Zelf woont hij nog in het studentencomplex op de Van Lieflandlaan, maar net afgestudeerd ondervindt hij aan den lijve hoe moeilijk het is om in Utrecht woonruimte te vinden. ‘Voor sociale huur is de wachttijd negen jaar. En 711 euro voor 25 vierkante meter, dat is best veel’.


Homan:’ Dat er in de stad veel wordt bijgebouwd, is positief, maar dat lost het tekort niet op. De druk op de stad neemt toe, urbanisatie zie je overal in de wereld. Utrecht moet daarop inspelen. We willen ook de hele week nachtwinkels, daarvoor moeten we plekken zoeken waar geen overlast ontstaat.’ Dus niet zoals op de Straatweg, waar een experiment met opening tot in de kleine uurtjes wegens overlast voor de buren snel werd bee?indigd.


Er is nog ruimte voor horeca in de Binnenstad, vooral daar waar al veel is, niet in woonstraten. En zeker in buurten buiten het centrum is nog plek. Want ja: ‘Lusten en lasten horen bij elkaar.’ • 


<< terug naar overzicht