Ouderennetwerk Samen Binnenstad

DOENJA werkt samen met bewoners en partners aan het ouderennetwerk Samen Binnenstad. Onlangs werd SAMEN voor elkaar!, een inspirerende publicatie over betrokken Utrechters bij vijf jaar Samen in de Stad gepresenteerd op de goed bezochte themabijeenkomst Prettig ouder worden in Utrecht.


Wethouder Kees Diepeveen overhandigde de vers gedrukte exemplaren aan de geïnterviewde bewoners en hun sociaal makelaars. De wethouder is er van onder de indruk dat met dit stedelijke ouderennetwerk 57% van de ouderen in de stad is bereikt. ‘Het is zo goed dat het ouderennetwerk Samen in de Stad bestaat, waar bewoners bij elkaar op bezoek gaan en samen activiteiten opzetten. Dat maakt het ouder worden echt een stuk prettiger.’

 

samenDat is inderdaad waar het ouderennetwerk voor wil staan: met goede onderlinge contacten, voorzieningen en activiteiten ouder kunnen worden in de eigen buurt. Zodat het prettiger wordt om tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis te blijven wonen. Buurtbewoners - jong en oud - hebben daar ieder eigen aandeel in, en zijn uitgenodigd aan te sluiten en mee te denken en doen.


De publicatie markeert dat onze zorgpartners Axion Continu en U-Centraal de projectfase van Samen hebben afgerond, en overgedragen aan de vijf sociaal makelorganisaties Wijk&Co, Welzaam Me´kaar, Vooruit en DOENJA. Met de coördinatie van het programma door de sociaal makelorganisaties komt het netwerk nóg dichter bij bewoners. Bewoners kunnen dit inspirerende boekje opvragen bij Saskia Boesveldt, sociaal makelaar bij DOENJA via samenindestad@doenjadienstverlening.nl, of digitaal inzien via www.samenindestad.nl.

Uit de Binnenstadskrant nummer 3, 2018.


<< terug naar overzicht