NV-huis krijgt hybride rol

25 oktober 2018

Ontwikkelaar Stadswaarde Vastgoed uit Amsterdam en initiatiefnemer/conceptontwikkelaar Douwe van Akkerveeken hebben met het plan ‘Podium Proeftuin’ de tenderprocedure voor de verkoop van het voormalige NV-Huis op de Oudegracht gewonnen.


Er waren in de eindfase drie kandidaten. Het grote complex wordt gerestaureerd, verduurzaamd en ontwikkeld tot ‘een toonaangevend monument waarin een boetiekhotel, kinderopvang, horeca en cultuur samen komen’. Utrechtse ondernemers, die zich verenigden onder de naam 4U, vestigen zich er. Behalve een koffiebranderij, brouwerij en bakkerij komt er in de grote zaal een restaurant. Het cultureel podium in de grote zaal is bestemd voor aanstormend Utrechts talent en voor culturele organisaties, zo is de bedoeling.


De gemeente reserveert het complex voor 12 maanden. In deze periode wordt het winnende plan uitgewerkt in een definitief ontwerp.


De twee verliezende partijen krijgen een rekenvergoeding. De minimale verkoopprijs was €2.697.000. Het financiële bod van de winnaar lag hoger. Een onafhankelijk taxateur constateerde dat de bieding van de winnaar marktconform is.


Op dit moment gebruiken de kinderopvangorganisaties Ludens en Arthemis de panden aan de Springweg. Ze zijn in gesprek met de winnaar van de tender om te blijven huren. Kytopia werkt nog in het voormalige Tivoli, maar gaat vertrekken. De Regentenzaal wordt verhuurd, onder meer aan de Wijkraad. Voor alle gebruikers geldt een bruikleenovereenkomst tot maart 2019.

 

Geschreven door Dick Franssen


<< terug naar overzicht