Geef uw mantelzorger vrij

Gratis in het Bartholomeus Gasthuis
 

Het kan zijn dat uw partner, ouder, kind, vriend of kennis voor u zorgt omdat u (chronisch) ziek bent. U heeft in dat geval een mantelzorger. U weet dan als geen ander dat uw mantelzorger het niet altijd even gemakkelijk heeft: het leven van een mantelzorger, met gezin, baan, sport of hobby’s, dreigt door de zorgtaak vaak onder te sneeuwen. En als uw mantelzorger ouder wordt (of is), wordt het langdurig zorgen voor een ander er nog minder gemakkelijk op.


Slapen onder een eeuwenoud dak
U kunt uw mantelzorger één of meer nachten vrijaf geven door in het zorghotel van het Bartholomeus Gasthuis te komen logeren. Zo kan uw mantelzorger even met andere dingen bezig zijn. Bijvoorbeeld een paar dagen of weken vrij voor vakantie, familiebezoek, een cursus of even helemaal niets! Daarna kan de zorgtaak met hernieuwde energie weer worden opgepakt.


Voor wie?
Als u een lichte vorm van zorg, dagstructuur, toezicht en/of begeleiding nodig hebt, kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld in het geval van (dagelijkse) zorgverlening of beginnende dementie. 

 SchermBartho-dak-2


Wat biedt het Bartholomeus Gasthuis
Het verblijf in het zorghotel is inclusief ontbijt, lunch, diner en tussentijdse koffie- en drinkmomenten. In overleg met u spreken we af welke zorg en dagstructuur nodig zijn en aan welke activiteiten u graag mee wilt doen. Er zijn altijd verzorgenden en verpleegkundigen in huis (24-uurs alarmering).

 

Gratis
Door een uniek project dat bekostigd wordt door de gemeente Utrecht kost de logeeropvang u niets. U heeft ook geen verwijzing van de huisarts nodig. Eventuele zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar met een indicatie ‘wijkverpleging’.

 

Aanmelden
U kunt op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur bellen naar onze zorgbemiddelaar, T 030 - 239 3158 of mailen naar zorgbemiddelaar@bartholomeusgasthuis.nl.
Onze zorgbemiddelaars vertellen u graag meer en bespreken met u uw eventuele zorgbehoefte.


<< terug naar overzicht