Een hart voor Barth

Dat veel Utrechters het Bartholomeus Gasthuis een warm hart toedragen, werd de afgelopen maanden duidelijker dan ooit. Hartverwarmende attenties, bemoedigende kaartjes en gulle donaties hebben de bewoners en medewerkers enorm goed gedaan in de coronaperiode. We zijn dankbaar voor de vele ‘helpende handen’ die - vaak meerdere dagen per week - kwamen ondersteunen in de zorg.

 

Nu er weer ruimte is vooruit te kijken, wordt duidelijk dat steun nog steeds hard nodig is. Want ook op de inkomsten van het gasthuis heeft de coronacrisis een flinke impact gehad. Inkomsten die onmisbaar zijn voor onder andere het organiseren van welzijnsactiviteiten voor bewoners en wijkbewoners. Het Bartholomeus Gasthuis doet er alles aan het jaar een positieve wending te geven. Dit kan niet zonder hulp. Daarom willen we u vragen een steentje bij te dragen aan ons werk in de Binnenstad.

 

U kunt het Gasthuis steunen op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een lunch bij Brasserie Zunte te bestellen om op te halen of een bedrag over te maken via de website. Ook als vrijwilliger kunt u een belangrijke bijdrage leveren. Dit alles werkt vanuit het eenvoudige principe: UvoorU, Utrechters voor Utrechters. Degene die het wat ruimer heeft draagt direct bij om degene die het minder goed heeft ook te laten deelnemen.


De Regentenzaal © Bartholomeus GasthuisDe Regentenzaal © Bartholomeus Gasthuis

Een bijzondere manier om bij te dragen is door een exclusief verzorgd diner te reserveren in de historische Regentenzaal van het Gasthuis. Deze Regentenzaal werd in 1632 gebouwd door het toenmalige College van Regenten en is het pronkstuk van het Bartholomeus Gasthuis. Dat dit cultuurhistorisch erfgoed zo goed beschermd is gebleven is mede te danken aan Willy van Egdom. Zij was tot voor kort bestuurder van het Bartholomeus Gasthuis en wist een aantal fondsen te interesseren om bij te dragen aan de restauratie van de Regentenzaal. Hierdoor werd de zaal weer ‘klaargestoomd’ voor de komende eeuwen. Een diner in deze indrukwekkende zaal is mogelijk voor groepen van 16 tot maximaal 20 personen. Op onze website staat een aantal data waarop u zich kunt inschrijven als u met een kleiner gezelschap gebruik wilt maken van het arrangement. • www.uvooru.nl

 

Uit de Binnenstadskrant 4, 2020.


<< terug naar overzicht