Concert met de hoed

Stel, je hebt als gasthuis een gerestaureerde historische ziekenzaal voor bijeenkomsten en optredens. Dan wil je dat zoveel mogelijk mensen hiervankunnen genieten. Op het podium óf ervoor. Het Concert met de Hoed is hier geknipt voor. Karina de Winter, welzijnsmanager in het Bartholomeus.

Gasthuis, vertelt ons er meer over. ‘De formule is eigenlijk heel eenvoudig: voor koren, orkesten en toneelgezelschappen is zaalhuur de bottleneck om vaker op te treden. Daarom stellen wij op vaste zondagmiddagen de Smeezaal gratis beschikbaar aan Utrechtse muzikanten en gezelschappen. Bijvoorbeeld aan een ervaren koor of aan leerlingen van het Conservatorium. Na afloop is er een collecte. Er is een hoed waar iedereen in mag doneren.

SchermKarina de Winter © Sjaak Ramakers
Welzijnsmanager Karina de Winter (foto: Sjaak Ramakers)

 

Bewoners welkom. Naast de achterban van de muzikanten zijn bewoners en buurtbewoners van het Bartholomeus Gasthuis welkom. Karina: ‘We hopen natuurlijk ook mensen te bereiken die alleen zijn. Voor sommigen van hen duurt de zondag vaak akelig lang. Voor anderen is het een mooi uitje met een vriend of vriendin.

Eerlijk is eerlijk, het idee komt van Heins Willemsen en Els Leicher, beiden zeer betrokken bij het gasthuis als vrijwilliger. Heins is daarnaast voorzitter van de Stichting Vrienden van het Bartholomeus Gasthuis. Hij werd geïnspireerd door een vergelijkbare formule in het Amsterdamse Bethaniënklooster. We willen hiervoor maandelijks een vaste zondagmiddag inruimen. Gasten kunnen vooraf koffiedrinken in het gasthuis en na afloop is er altijd een borrel. Een middag vullend programma dus.

Ook op het podium? Koren, orkesten, muzikanten, dirigenten en toneelgezelschappen die een zondags optreden in de Smeezaal willen kunnen contact opnemen met Karina de Winter via info@bartholomeusgasthuis.nl.

Opbrengst collecte in de hoed naar UvoorU Van de opbrengst van de collecte worden de onkosten betaald. Geld dat overblijft gaat naar andere gratis activiteiten in het Huis in de Wijk van het Bartholomeus Gasthuis. Dus door te geven, kunnen meer anderen meedoen. En door te doen, geef je anderen meer dan je denkt. 

Benieuwd naar het Concert met de Hoed? Houd de website en de facebookpagina van het Bartholomeus Gasthuis in de gaten. Het eerstvolgende Concert met de Hoed is op zondag 28 oktober van 15.00 tot 16.00 uur.

Tekst Bartholomeus Gasthuis.
Uit de Binnenstadskrant nummer 4, 2018.


<< terug naar overzicht