Buurtapps

Gebruikt u Buurtapp? Nextdoor? Bent u aangesloten op Veiligebuurt? Of hebt u samen met uw buren in Whatsapp een groepsapp? De werkgroep Buurthulp Binnenstad is benieuwd naar het gebruik hiervan.

 

Met AD-Utrechts Nieuwsblad, Stadsblad, DUIC en Binnenstadskrant, ook als website en op facebook, kunnen bewoners het nodige te weten komen over hun woonomgeving. Maar het kan altijd beter en vooral: kleinschaliger. Daarom heeft de werkgroep Buurthulp Binnenstad vorig jaar september het initiatief genomen voor de website wijkconnect.com/Utrecht/Binnenstad. Buurtbewoners kunnen er gemakkelijk met elkaar in contact komen; via Agenda en Prikbord is uitwisseling mogelijk. Op dit moment wordt eraan gewerkt om berichten op buurtniveau mogelijk te maken.

Een aanvulling hierop zijn buurtapps. Op ‘Nextdoor’ reageerden veel mensen positief op de vraag om zo nu en dan eens op een hondje te passen. En omdat op deze app het grote aantal vermiste katten opviel, heeft een buurtbewoonster zelfs op Instagram ‘findmycat_utrecht’ gemaakt. Al dit soort initiatieven staat of valt met het gebruik ervan. Daarom is de werkgroep Buurthulp Binnenstad, werkzaam als uitvloeisel van de Wijkraad Binnenstad, erg nieuwsgierig naar ieders ervaringen: leent u via zo’n app wel eens een ladder? Brengt u een buur naar de dokter? Haalt u spulletjes op die een ander niet meer nodig heeft? Graag een mail naar buurthulpBinnenstad@gmail.com.


<< terug naar overzicht