achtergrkrantuploads

2019_2

Maart 2019

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Planeet gaat schitteren
Voor de zomer wordt De Planeet op de Lange Viestraat ontmanteld. Weg met de blauwe gevelpanelen, de reclameborden, inzetwandjes en andere goedkope beeldelementen uit de jaren negentig. Het pand krijgt zijn heldere glazen gevel en horizontale gekromde belijning terug en wordt daarmee een replica van de vroegere Galeries Modernes.

Overschot hotelkamers
Wat directeur Leo Hollman van hotel Karel V twee jaar geleden in de Binnenstadskrant aankondigde wordt nu door de gemeente bevestigd: op korte termijn ontstaat in Utrecht een fors overschot aan hotelbedden. Arno Ruis (tijdelijk gemeentelijk adviseur Hotels/ Particuliere verhuur) rekende de wijkraad voor dat het aantal kamers in 2,5 jaar groeit van tweeduizend naar tenminste drieduizend. Ruis: ‘Er gaan klappen vallen.’ Hij bepleit daarom bij de politiek een voorlopige stop.

Oude Tivoli wordt nieuw
Er wordt hard gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor de verbouwing van het oude Tivoli/NV-Huis op de Oudegracht. Deze zomer is het definitieve ontwerp klaar en als alle vergunningen binnen zijn mag projectontwikkelaar Stadswaarde starten met de uitvoering. Stadswaarde zegde toe om begin 2019 een informatiebijeenkomst voor de buurt te organiseren, maar die heeft nog niet plaats gevonden.

't Hoogt 1 nog niet verkocht
Gebouwencomplex ’t Hoogt wordt vanwege de veelhoekige vorm een briljant genoemd. Voor een deel van deze briljant ligt, na het vertrek na 45 jaar van het gelijknamige filmtheater – Nederlands oudste –, de nieuwe bestemming vast. Voor een ander deel nog niet.

Dikke bomen broodnodig
De 148.098 gemeentelijke bomen in Utrecht vertegenwoordigen een bedrag van ruim 1,52 miljoen euro aan groene baten per jaar. Dat bedrag is berekend aan de hand van i-Tree, een methode om te berekenen wat bomen in geld uitgedrukt voor het klimaat opleveren. Hoe dikker de boom, hoe groter de ‘klimaatwaarde’.

>> download pdf
<< terug naar overzicht